Over ons

Over Fenicie Libanees Restaurant Fenice

Zoals de Feniciërs de eerste alfabetletters hebben uitgevonden, zo wil Fenicie het eerste Libanese concept in Purmerend en omstreken uitbrengen. Ons doel is om u een glimp van Libanon te geven middels hetgeen wat ons allen aantrekt: een culinair hoogwaardig restaurant.

Fenicie wilt u een rondreis bieden langs de Middellandse kust in een aantrekkelijk en verrijkend avontuur. De chef-kok heeft met zijn expertise een kwalitatief hoogstaande menukaart in elkaar gezet. De échte Libanese keuken. De Libanese keuken van Fenicie zal u doen verbazen. Libanezen staan bekend om hun befaamde ‘mazza"". Mazza is afgeleid van het Arabische woord ‘mazmez"" en staat voor ‘smullen en genieten"". In Libanon is het gebruikelijk dat de hele tafel gevuld is met verschillende mazza. Deze mazza variëren van rijkelijk gevulde bordjes met hommus tot en met smaakvolle schoteltjes met baba ghanoesh. Het aantrekkelijke van dit concept is dat u kunt genieten van mazza tijdens lunchuren én tijdens het diner. 

Op onze échte authentieke grill van koper, worden de meeste van onze gerechten bereid. U vindt hier een verzameling van verschillende soorten mals vlees, maar wij serveren daarnaast ook vis. Bent u vegetarisch? Geen probleem. Ook voor vegetarische gerechten kunt u bij ons terecht. Onze desserts zijn met liefde bereid en de rijkelijke zoete smaak daarvan zal u zeer bekoren. Daarnaast zijn al onze gerechten Halal gecertificeerd. 

Wij zijn trots op Fenicie, en wij willen onze trots heel graag met u delen. Langs de kust van de Middellandse Zee, tussen een mengelmoes van volkeren, in een culinair ongeëvenaard concept. Wij zijn trots op Libanon en nemen u daar graag in mee.

Vaart u mee op deze bijzondere belevenis?